חכמת הקבלה
השאר פרטים
השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 03-9220784
שם הילד והפרעות קשב
מאמרים

שם הילד והפרעות קשב

רוצים ילד רגוע? תבחרו שם נכון. מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת ת"א טוען: יש קשר בין שם הילד והפרעות קשב. לאחרונה גילה המדע ,את מה שידוע בחכמת הקבלה אלפי שנים, שקיים קשר בין שם הילד לתכונות האופי.
 


מאז ימי עולם לימדו חכמי הקבלה כי לאותיות השפה העברית, בהצטרפותן לתיבה הנקראת "שם האדם", כוח רוחני עצום ורב המסוגל להשפיע על המזל ועל מאורעות החיים הנעשה עד לפרטי פרטים. לכן אין זה פלא שחכמת הקבלה עוסקת בכך רבות ומקדישה לנושא ספרות ענפה. אם כן, יובן כי שם האדם הינו מעין "בר-קוד" המקפל ואוצר בתוכו היבטים רבים אודות בעל השם- מהותו, טבעו, אופיו ויסודו. האותיות המרכיבות את השם מחברות בין העולם הגשמי לרוחני, הן בדרך כתיבת השם, בדרך שבה הוגים אותו ובסוד הצליל וסימני הניקוד המופיעים בו. מכאן שהשם מזרים אנרגיות שונות וכוחות ייחודיים המשפיעים במישרין על האדם ומאורעות חייו.
לאחרונה גילה המדע ,את מה שידוע בחכמת הקבלה אלפי שנים, שקיים קשר בין שם הילד לתכונות האופי. המחקר נערך על ידי חוקרים מהמרכז לבריאות הנפש גהה מקבוצת הכללית ומאוניברסיטת תל אביב, והוא עתיד להתפרסם בקרוב בכתב העת האירופי "פסיכופתולוג'י" ותוצאותיו יוצגו בכנס הארצי של איגוד הפסיכיאטריה בישראל. מטרת המחקר הייתה לבדוק האם לילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז יש שמות יותר "תזזיתיים". קרי, האם קיים קשר בין שם הילד להפרעות קשב(ADHD) והאם ישנם שמות ספציפיים או שמות בעלי משמעות ייחודית העלולים להשפיע על התנהלותו של הילד. מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה ש-10% מהילדים בישראל ובעולם המערבי סובלים מהפרעת קשב וריכוז. ההפרעה מתבטאת בתנועתיות יתרה ומתאפיינת כמסיחה בקלות את דעתם של הילדים הסובלים ממנה לכל גירוי סביבתי, מה שמונע מהם מלהתרכז ולהתפזר במחשבתם. נוסף על כך אותם ילדים הינם חסרי סבלנות,אינם יודעים לדחות סיפוקים ונוטים להתנהגות אימפולסיבית. במחקר ביקשו החוקרים להשוות 134 ילדים בעלי הפרעות קשב, שטופלו במרפאת הקשב של ד"ר איריס מנור בגהה, לבין קבוצה של ילדים בעלי שמות אחרים, שנבחרו באופן אקראי מתוך מרשם האוכלוסין. בין מובילי המחקר היה הפסיכיאטר ד"ר שובל, רופא בכיר בגהה וחוקר באוניברסיטת תל אביב בתחומי ההתמכרות והאובדנות. לדבריו, תוצאת המחקר העלתה כי שמות של ילדים ,הידועים כסובלים מהפרעת קשב וריכוז, בנויים בדרך כלל מהברה אחת כמו: בר,גל או עוז, וכי לילדים רגועים יותר ושאינם סובלים מהפרעות קשב,קיים שם המונה שלוש הברות כמו מיכאל ואוריאל. 

עוד עלה במחקר כי שמות המבטאים פעילות ודינאמיקה כמו :סער,ברק ונמרוד התגלו כמסוגלים להשפיע על ילדים עד כדי הפרעות בריכוז ובקשב. בנוסף לכך בדיקה גילתה כי שמות של ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז מצויים פחות בקרב האוכלוסייה מאשר שמות של ילדים רגועים ומרוכזים. ד"ר שובל ציין שהורים שהעניקו לילדים שמות "דינאמיים" נמצאו בעצמם חסרי שקט נפשי,קצרי סבלנות ורוח. אציין כי כמו בכל תחום אחר בחיים, כך גם מחקר זה אינו מדויק במאת האחוזים וכי בכל כלל יש יוצא מן הכלל. יחד עם זאת כל הנאמר במחקר תואם באופן חד את המובא בכתבי הקבלה האותנטיים המלמדים על קשר הדוק ומחייב שבין שם האדם ובין גרעין האישיות לרבות כוח המזל (תחום שעדין לא נחקר). 
להלן השמות שעלו בתוצאות המחקר. יובן כי אין לייחס לכך עובדה מוגמרת ומוחלטת אלא קווים מנחים בלבד: 
בגזרת הבנים השמות שהתגלו כמי שסובלים מהפרעות בקשב וריכוז. למרב הילדים הקופצניים קוראים ברק. אחר כך באים ברשימה בסדר יורד: סער, בר, שגב, ארי,איתי, שחר, עוז, רן, נמרוד ודין. ומנגד, שמות של בנים שהתגלו כמרוכזים ורגועים קוראים דניאל, ואחר כך - נועם, שלום, אפרים, אליהו, אברהם ונחום.

בגזרת הבנות השמות שהתגלו כמי שסובלות מהפרעות בקשב ובריכוז, באותו סדר יורד של הבנים: גל - ואחר כך יעל, יובל, מעיין, רוני, מטר, נטלי, עופר, עדי ונטע. שמות של בנות שנמצאו כרגועות ומרוכזות קוראים : נעמה, נועם, יסמין, שלומית .

מניסיוני העשיר כיועץ וחוקר של חכמת הקבלה אעיד כי תוצאות המחקר משקפות נכונה ותואמות בחלקן את כלל המקרים בהם נתקלתי, לאורך חיי המקצועיים, בהם היה מכנה משותף הכרחי שבין שם הילד להפרעת קשב וריכוז. כמעט בכל אותם מקרים שבהם טיפלתי (עפ"י פעולות שונות המובאות בספרי הקבלה העתיקים) הצלחנו לשפר משמעותית התנהגות תזזיתית וסוערת ולהביא לרוגע נפשי ולהתנהגות שקטה בקרב ילדים ובוגרים. אינני קוסם ואין מדובר במעשה ניסים,אלא הכרת מערכת החוקים שבבריאה מתוך לימוד,מחקר ואיסוף ידע נרחב בחכמת הקבלה ובתורת האותיות והשמות, הם אלה המעניקים לעוסקים במלאכה את הכלים,התובנות הברורות וההמלצות הבחונות כיצד יש לבחור שם איכותי וראוי לילד. כזה שישפיע על התנהגותו ואפילו על מזלו לעתיד. דעו כי בחירת שם דורשת שיקול דעת ואחריות רבה. מדובר בהחלטה גורלית שתלווה את ילדיכם לאורך כל מסע חייו. לכן, לפני מתן שם לילד קבלו עצה מהקבלה. 

מוגש בברכה
יצחק אהרון,ראש מרכז "חכמה".

חזרה למאמריםצרו קשרגרסת הדפסה