מאמרים
חגים ומועדים
חכמת הקבלה מתארת את חגי ישראל כסימבול בתהליך ההתפתחות הרוחנית של כל אדם ואדם. אותה ההתפתחות היא חלק ממחזוריות הטבע המכונה בשפת המקובלים " שנה " , מלשון נשנה (חוזר על עצמו). כלומר כל שנה בלוח השנה העברי מהווה מדרגה נוספת בגרם המדרגות האישיות- סובייקטיביות שהאדם עובר במסע חייו בדרך להכרה עצמית ולהשגה רוחנית. עוד על חגי ישראל בסדרת המאמרים שלפניכם.
סוד כוחנו יחד
בפורים מושם דגש עבה על שמחה חיבור ואחווה משפחתית המתבטאים במצוות החג סעודת פורים, משלוח מנות ומתן צדקה. אפשר לדבר בלי סוף על מוסריות, דרך, ערכים וצדק. אולם יש לזכור כי הדדיות, אכפתיות ודאגה לאחר הם חומת המגן השומרת.
כניסה למאמרהזמן עושה את שלו
שנה חדשה עומדת בשער ועוד מעט יחל מעגל זמן נוסף של עונות וחגים מוכרים הפותחים מחזור חיים חדש וחידתי. הרהורי פרידה משנה שעוזבת תולים תקוות גדולות במחליפתה הבאה עלינו לטובה ולברכה. כך חולפות להן השנים ונדמה שלזמן אצה הדרך שהרי ללא רחמים הוא דוחף אותנו הלאה בדרכי החיים.
כניסה למאמרלצאת לחיים חדשים
חג הפסח, זמן חירותנו, ראש המועדים, הוא חג של סוף ושל התחלה חדשה, פרידה מהאתמול המוכר אל המחר החידתי והנעלם. סיפור יציאת מצרים וחציית ים סוף מהווים את הבסיס המכונן של עם ישראל.
כניסה למאמרבעיניים עצומות
כשמתחיל החורף האדם, כמו הטבע מתעטף ומתכנס לתוך עצמו אבל דווקא בחסות שמיכת החורף נרקמים חלומות.
כניסה למאמרתרגיש חופשי לבחור- ראש השנה
אחד המאפיינים המייחדים את המין האנושי קשור בשאלות סבוכות המבקשות מענה בסוגיות קיומיות ומגוונות להפליא שהבולטת ביניהן עוסקת בשאלת הבחירה החופשית.
כניסה למאמרלאזן את הרעב - תיקון ט"ו בשבט
לאדם יש נטייה לראות את העולם באופן כמותי - הוא רוצה לבלוע הכול, להספיק הכול, לראות הכול. אולם ככל שאדם מלעיט עצמו עדיין הוא מרגיש חסר - יצחק אהרון מסביר על תיקון ט"ו בשבט שיכול לשנות את דרכינו לטובה.
כניסה למאמרנחפשה דרכנו בראש השנה
רוח לילה נעימה כבר מנשבת בלילות הקיץ הדועך ופותחת דלת לשובו של הסתיו המתקרב. שנה חדשה בפתח ושוב חוזר הניגון המוכר. אל מול התחושה הזו נשמעים צלילים של סליחות באוויר, רגשות אשמה הופכים לפיוטים ותפילות המבקשות רחמי שמיים מצליחות לרגש את הלב ולעורר בו תקוות רדומות
כניסה למאמרלחופש נולד
חודש ניסן המזוהה בעיקר עם יציאה אל החופשי ובמהותו בא לעורר את הטבע משנת החורף ולקשט את הנפש בפרחי אביב המעוררים בניחוחם את כוח ותשוקת החיים ברוח האדם. יש הרבה אביב נעורים בחג הפסח, הרבה אידאולוגיה, אתוס וחופש.
כניסה למאמרבינת אישה יתרה
קבלה מלמדת שהיסוד הנקבי בבריאה מעודן ולא בולט ולפיכך נמצא בנסתר ולא בגילוי, כך היה מאז ומעולם. אז כדי להבין את מעט על כוחה המופלא של האישה נתחיל בכתוב "בינת אישה יתרה" שמתאר בקיצור שהגבר מפגר בהתפתחות הרוחנית אחרי האישה ועניין זה מושרש היטב בנשמותינו. אז אם בחכמת נשים עסקינן אז פורים מהווה את הדוגמה הטובה ביותר לכך.
כניסה למאמרכל מילה בסלע
הקבלה מזהה את מקור הנביעה ממנו פורצות המצוות כולן ומלמדת שתכליתן הוא דבקות בעשיית הטוב ותיקון החברה האנושית, כך שכל פרט יוכל לחיות בה מבלי להרגיש מאוים ובה בעת להרגיש שייך ומוגן. זוהי המטרה הראשונית של המוסר המשתקף מבין עשרת הדברות
כניסה למאמרתשמור על העולם ילד
בראשית נבראו השמים נקיים, המים זכים והארץ הייתה פעמיים כי טוב, עד שבא האדם והפר בלב גס את המאזן העדין, הדק והשברירי שבטבע.
כניסה למאמרהיינו כחולמים- חודש כסלו במקורות הקבלה
כסלו שמגיע בראשיתו של החורף מזוהה בספר יצירה כזמן המוקדש לשינה ולהתכנסות פנימית. משמתחיל החורף, האדם כמו הטבע מתעטף ומתכנס לתוך עצמו אבל דווקא בחסות שמיכת החורף נרקמים חלומות.
כניסה למאמר